top of page

Huishoudregels voor de banen

Voor alle banen geldt
Speeltijd indien alle banen vol zijn: een driekwartier (enkel/dubbelspelen) Baan 4: recreatiebaan, altijd beschikbaar behalve bij:
- eigen open toernooi
- georganiseerde evenementen
- trainingsuren tijdens externe competitie

Verlichting
De verlichting wordt automatisch uitgeschakeld om 22:30 uur, door de knop in de kantine om te zetten (zie instructies in de kantine) kan er langer worden getennist. Als de wedstrijden aan een kant van de baan klaar zijn, doe dan de lichten uit. 

Jeugd
De jeugd moet op werkdagen, indien noodzakelijk, na 19:30 uur plaats maken voor seniorenleden. De jeugd vanaf 12 jaar die op het voorgezet onderwijs zit mag doorspelen tot 20:30 uur. De jeugd mag de game uitspelen. Competitiewedstrijden mogen uitgespeeld worden.

Dubbelspelen van de de jeugd met minimaal 2 senioren zijn toegestaan. 

Vegen
Na iedere partij dienen de banen geveegd te worden. Ook verzoeken wij je de paden naast de banen te vegen, dit voorkomt mosvorming. 

Sproeien
De sproei installatie zorgt er automatisch voor dat de banen regelmatig gesproeid worden. Je wordt hiervoor gewaarschuwd door een geluidssignaal. Rommel niet aan de instelling van de sproeier. Als er handmatig gesproeid moet worden, lees dan goed de gebruiksaanwijzing of laat het aan de deskundigen over. Ga na het sproeien niet meteen de baan op maar laat het gravel even drogen.

Drink niet van het sproeiwater want er zitten toevoegingen in. 

bottom of page